Als iemand mij 2 jaar geleden vroeg of ik ooit nog ergens anders naartoe zou gaan dan Ibiza, had ik ze voor gek verklaard. Maar de toenemende drukte op het eiland en tja, ik had elk hoekje en gaatje nu onderhand wel gezien, was het tijd voor een nieuwe bestemming deze zomer. Mijn bonuskind was een aantal jaar geleden naar Rhodos geweest en zat er vaak enthousiast over te vertellen. Ik zelf had meer oog voor Santorini maar ik zie manlief nog geen 300 trappen lopen de hele dag dus die kon ik van de lijst schrappen. Mykonos was ook een optie maar ik ben heel kieskeurig in hotels. Bleek helaas dat alle drie mijn favoriete hotels al volgeboekt waren op dit eiland. Nu was ik op instagram een tijdje terug een hotel tegengekomen op Kos en wat blijkt, ze hebben er ook 1 op Rhodos. Casa Cook Hotel, i’m in love! Hoppa, we gaan naar Rhodos!

 

 

Na een iets te vroege vlucht kwamen we aan op het eiland. Koffers van de band, auto huren en go! Casa Cook hotel zit tussen Rhodos-stad en Lindos, in het plaatsje Kolymbia. Ongeveer een half uurtje rijden vanaf het vliegveld. Zodra je uit de buurt bent van alle all-inclusive hotels in de buurt van Rhodos stad en langs de kust richting Kolymbia rijdt zie je dat de economische crisis hard toegeslagen heeft op Rhodos. Veel onafgemaakte huizen, winkels en gebouwen. Nu had ik al geen voorstelling wat ik moest verwachten van Griekenland. Een licht vermoeden dat ik de hele week aan de gyros met tzatziki zou zitten misschien maar verder liet ik het open. Maar tot mijn verrassing kwamen we aan op een stukje paradijs! Casa Cook. Het hotel heeft alleen laagbouw en zit tegen een berg aan waardoor je je bijna waant in een woestijn.

 

 

Na een prettig ontvangst door de bedrijfsleidster werden we met een golfkarretje naar onze kamer gebracht. We hadden de split-level versie, zeer aan te raden! Het zit op een hoek en je hebt enorm veel privacy! Bonuskind had een kleinere versie maar ook die kamer was prachtig. Helemaal blij met de accommodatie gingen we uitpakken en de rest van het complex bekijken. Ik kan niet anders zeggen dan dat zoals het op de foto’s staat, het is nog beter! Echt waar! Alles was zo mooi ingericht, een ontspannen sfeer en hele lieve mensen. Het leek ook alsof het helemaal niet druk was maar ik hoorde achteraf dat het hotel helemaal vol zat. Genoeg over Casa Cook! Een aanrader dus!

 

 

Op Rhodos moet je wel goed zoeken naar wat hippere restaurants of beachclubs. Omdat het eiland vol staat met All-inclusive hotels inclusief 6 restaurants en een strandtent, is er geen overvloed zoals we dat op Ibiza kennen. Maar ik heb een aantal leuke adresjes voor je! Laten we beginnen met de restaurants. Nou zijn wij enorme bourgondiërs en eten wij thuis vaak zo’n 3 a 4 keer per week buiten de deur. Dus de lat ligt hoog bij ons!

Ik zal beginnen met onze favoriet. Hier hebben we 2x gegeten, en elke keer was het geweldig. De meeste restaurants serveren juist vis en geen vlees. Ze hebben bijna allemaal een eigen vissersbootje waardoor die vis echt vanaf het water zowat op je bord beland.

 

 

Limanaki

Dit restaurant zit op een rots aan de zee. Het ziet er hip uit maar ook weer niet te. De eerste avond hadden we van de kaart besteld en de tweede keer hebben we ons laten verrassen. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat we nog nooit zo lekker gegeten hebben in ons leven! Het personeel is enorm vriendelijk en na 2 avonden daar bivakkeren ondertussen ook onze facebook-vrienden geworden. Wat een fantastisch restaurant!

 

 

To Nissaki

Traditioneel Grieks restaurant aan het water. De blauwe bistro setjes aan het water maken het heel idyllisch. Het eten is voortreffelijk! De vis mag je zelf uitzoeken en ze hebben een eigen wijn. In het weekend kan het druk zijn maar als je een beetje op tijd bent heb je altijd wel een mooi tafeltje.

 

Taverna Tsambiko

Heb je zin in vlees dan is dit wel de beste vleesrestaurant in de buurt van Kolymbia. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De inrichting is wel heel sober en soort van cafe-stijl. Je zal hier ook bijna alleen maar locals vinden. Het enige wat jammer is dat het terras klein is en er bijna geen airco is. Ik kan de feta in deeg aanraden…ik droom er nog van!

 

 

Ronda

De laatste avond hadden we gereserveerd bij Ronda. Dit restaurant wordt ook wel het mooiste restaurant van Rhodos genoemd. En bij aankomst kon ik dat zeker beamen. Waanzinnig! Eerst kom je de cocktailbar binnen, daar wordt je opgevangen en naar buiten gebracht. Het restaurant zit direct aan het strand en is prachtig ingericht!! Het eten en de wijn..ja….net zo goed! Hier wil ik naar terug! Het is bijna altijd druk met vooral locals dus reserveren is wel handig.

Het eten op Rhodos is goedkoop. Wij waren elke avond met 3 personen niet meer dan €120 kwijt en daar zaten dan ook nog wat flessen wijn bij. Je krijgt aan het einde van de avond bijna altijd nog een bord met verse watermeloen en/of ijs met rozensiroop, gratis. En een flesje mastiha, vergelijkbaar met Ouzo alleen lekkerder! Zo gastvrij die Grieken!

Om een leuke beachclub te vinden moet je wel even goed zoeken. Zoals ik al zei, de meeste toeristen zitten in een all-inclusive resort. Daardoor is het lekker rustig op het strand en zal je eigenlijk alleen maar locals zien en af en toe een verdwaalde toerist. Daarnaast is het vaak nog tot 15u rustig omdat de meeste locals in shifts werken en dan pas het einde van de middag vrij hebben.

 

 

Santa Marina Beachclub

Deze beachclub is van dezelfde eigenaar als Restaurant Ronda, en dat zie je. Net zo mooi ingericht! Ik werd eigenlijk gelijk verliefd op de parasols daar, en na wat navraag en gegoogle van mijn bonuskind heb ik ze kunnen traceren. Yeah, die komt in mijn tuin! De bedjes zijn tussen de €5-€15 en je kan kiezen tussen een 2 persoons daybed of een eenpersoonsbedje. De lunch is overigens ook voortreffelijk!

 

 

Kallithea Springs

Deze tip kregen we van Voula uit het hotel. Een prachtige locatie aan zee waar je aan de rechterkant kan liggen op bedjes en aan de linkerkant kan eten aan tafels. Entree wordt wel gevraagd, €3, maar dat is om het speciaal te houden vermoed ik. Het was wel een stuk drukker dan we verwachtte. Het strandje is klein maar je hebt trapjes vanaf de stenen kant zodat je genoeg plek hebt om te zwemmen. Het water is prachtig blauw waardoor ik die €3 wel begreep. Het is wel aan te raden om vroeg te gaan wil je een bedje scoren. Deze plek lijkt me het leukst in het voor- of naseizoen.

 

 

Oasis Beach Bar

Alsof je weer in de hippietijd bent beland. De bar in de grot, de mensen, de loungeplekken tegen de berg aan, de muziek…eigenlijk de hele entourage op het strand schreeuwt woodstock. Maar zo enorm leuk! De relaxte vibe die er hangt en het briesje wat tussen de bergen hier komt maakt het af. Om in de zee te komen moet je wel via steigers en trapjes. Er is geen zandstrand! Dus voor kleine kinderen is dit niet echt aan te raden. Voor de tieners wel! Die kunnen een hart ophalen om de hele dag van de steigers te springen in het felblauwe water.

 

 

Elli Beach Bar

Wauw! Blauwe bean bags, stro-parasols…Corona biertje erbij. Deze beachclub straalt 1 woord uit; Ontspan! Hier lig je tussen de hippe locals uit Rhodos stad. Mannen met knotjes en prachtige vrouwen in mooie bikinis. Trendy muziek waardoor je heel even, maar dan ook echt heel even je weer in Ibiza waant. In de zee staat een duiktoren!

 

 

Ronda Beachclub

Het restaurant heeft ook een eigen gedeelte op het strand. De bedjes zijn niet normaal fijn! Van die hele dikke matrassen waardoor je het gevoel hebt nog in bed te liggen. Alle hapjes en drankjes komen direct uit het restaurant dus dubbel genieten! Elli beach Bar ligt er naast. Hip gedeelte dus dit stukje strand.

Wij hebben niet echt toeristische dingen ondernomen op Rhodos. We zijn nog wel een avondje naar Lindos gegaan. Dit is een nostalgisch grieks dorpje met allemaal rooftop-restaurants en souvenirshops. Ik zou eerder aanraden om overdag bij St. Pauls Bay lekker op het strand te gaan liggen. Daar zit ook een enorme leuke strandtent waar je heerlijk kunt lunchen. En na het strand nog even door het stadje lopen. Wij vonden het erg druk en warm in Lindos s avonds en hielden het dan ook niet lang uit. We vonden een klein rooftop-restaurantje waar we snel een hapje hebben gedaan, daarna zijn we weer snel richting Kolymbia gereden.

 

Na een week vol verbazing te zijn geweest hoe leuk het wel niet was op Rhodos, was het weer tijd om naar huis te gaan. Ik mis de ochtenden op casa cook waar ik uit mijn bed gelijk het water in kon stappen. De cocktails van Voula. Het roerei met feta bij ontbijt. De simi garnaaltjes bij Limanaki. De lekkere strandbedden bij Ronda. Eigenlijk mis ik Rhodos nu al.

Ruilen we Ibiza in? Ja! Voorlopig wel. Natuurlijk zal ik nog wel op Ibiza komen. Maar niet voor de ontspannen vakanties, daarvoor ga ik toch verder kijken. Rhodos was een goed begin. Het eiland heeft me verrast en daar hou ik van!