Hello Mallorca door journey collector Wendy Meywaard.

Wendy, 33 jaar. Ze woont in Rotterdam/Ibiza maar spendeert heel veel tijd in het buitenland voor werk & vakanties. Dit keer stond Mallorca op het programma.
Altijd als ik Mallorca hoorde was El Arenal het eerste waar ik aan dacht. Pubers die teveel drinken, lunchzaakjes genaamd ‘Broodje Jan’, overvolle stranden en weinig cultuur. Dit was ooit een droom bestemming maar nu, 15 jaar later, zijn mijn wensen iets verandert :). Maar niets is wat het lijkt, want na onze korte trip kan ik je vertellen dat dit eiland echt prachtig is.

We verbleven in Port d’Antrax, maar om eerlijk te zijn zou ik de volgende keer meer richting het noorden gaan. Port d’Antrax is een schattig dorpje maar er is weinig cultuur te vinden en veel Duitse toeristen – maar dit heb je op het hele eiland..

EAT & SLEEP
Waar moet je verblijven in Port d’Antrax? Villa Italia is een hele fijne plek en je eet de beste sushi bij KOI! Meer Port d’Antrax tips vind je hier.

In deze omgeving ontdekten we Portals Vells, en man this is heaven! Een super mooie baai met een heerlijk restaurant Dels Portals Vells (zorg wel dat je reserveert: Dels Portals Vells, 07182 Calvia, Mallorca +34 97118049).

Veel toeristen komen hier aan per boot om hier te dineren of te genieten van de prachtige omgeving. Sla deze plek niet over! Portals Nous is de plek om te showen met je Ferrari or Porsche, of je jacht wanneer je deze hebt.. Je vindt hier een prachtige haven en heel veel luxe. Zin in goed eten? Breng een bezoek aan Tahini.

Voor koffie of goede lunch ga je naar Cappuccino, je vindt ze overal op Mallorca en Ibiza maar stiekem ben ik een grote fan van de Eggs Benedict met zalm. TIP!

De route van Port d’Antrax richting het noorden is zeker de moeite waard, met onderweg veel goede foto spots. Stop zeker in Valdemossa, een dorp met statige gebouwen en heel veel leuke restaurantjes, mooie pleinen, goede shops, eigenlijk is alles daar leuk!

Onderweg zijn we gaan lunchen bij La Residencia Deià, voormalige eigenaar was  Richard Branson.. Een super mooie plek met een heel fijn hotel. La Residencia Deià ligt in Deià en dit dorp is zeker de moeite waard om te ontdekken. Wandel naar beneden naar Cala Deià, de baai lijkt veel op de baaitjes in het noorden van Ibiza.

Er hangt hier een hele goede sfeer, beetje hippie style, met relaxte beach clubs. Hier naartoe lopen is nogal een uitdaging, duurt ongeveer 2 uur. Met de auto is ook een optie maar mis de afslag niet!!

We hebben onze reis voorgezet naar Cap de Formentor, wat bekend staat om zijn vuurtoren en het magische uitzicht. Alles is hier op loopafstand maar draag wel goede schoenen! Het voelt meer als een safari.. Een absolute must go is het beroemde hotel Barcelo Formentor, hier hebben veel celebrities hun vakantie doorgebracht.

Tijdens ons verblijf op Mallorca wou ik ook heel graag een bezoek brengen aan de hoofdstad van Mallorca: Palma. We hebben het niet gered en daar heb ik spijt van! Palma is een super mooie stad, met mooie gebouwen, veel musea en heel veel bezienswaardigheden. En als je van shoppen houdt; eat your heart out. Passeig del Born was mijn favoriet, daar zou ik zeker weer heen gaan om weg te zwijmelen bij al die fantastische winkels Tips in Palma:

– Voor lunch Café L’Antiquari
– Hotel Can Alomar is perfect voor een nacht, of meer..

Vanaf Palma vlogen we terug naar Rotterdam maar we gaan hier zeker terug komen! Wat een fantastisch eiland,  het heeft mijn mening volledig verandert.