Wendy Meywaard vierde dit jaar kerst in Noorwegen. Een journey door journey collector Wendy Meywaard.
[maxsocial id=”1″]
Wendy en haar vriend reizen vaak voor hun werk dus het plan was om kerst & nieuwjaar een keer samen door te brengen. Net terug uit warm Hong Kong was het verlangen naar sneeuw groot. Wat ze dus naar Noorwegen bracht, om hier kerst te vieren. 
We lazen een artikel over Noorwegen en de sneeuw kite spots. Manlief houdt van kitesurfen en ik wilde skiën, dus besloten we te gaan snowkiten en de volgende dag te vertrekken. Vanwege kerst waren alle garages gesloten en zijn we vertrokken met een auto zonder sneeuwkettingen. Maar ons “plan” was om ze onderweg te kopen …

De dag na kerst zijn we naar Hirtshals in Denemarken gereden om hier te overnachten. De volgende dag pakken we hier de boot naar Kristiansand, Noorwegen te pakken. Na een paar biertjes met lokalen (super aardige mensen!) vertrokken we richting het ‘beste’ hotel van Frederikshaven, niets speciaals.. De volgende dag zijn we met de ferry in 2,5 uurnaar Kristiansand, Noorwegen gevaren. Boek de ferry wel van te voren, als je daar een ticket koopt betaal je de hoofdprijs. 

 

De ferry is ook perfect wanneer je met kinderen reist, ze hebben ieder uur een theater en er zijn clowns die ballonen maken. Kids paradise!

De aankomst in Kristiansand was super mooi. Alles is wit en prachtige authentieke gebouwen. Het was hier zo fijn dat we besloten een dag langer te blijven.  Kristiansand is een klein stadje maar staat bekend om hun super lekkere vis. Check Bolgen&Moi! Iedereen moet hier sowieso 1 keer eten ? Buiten spelen kinderen ice hockey. Het lijkt 28 graden maar eigenlijk is het -4, maar ze hebben zoveel plezier!

 

Next stop: Stavanger. Dit is een 4 uur durende wandeling door de bergen. Dus je raad het al, pffff.. Maar het is het zeker waard voor het mooiste uitzicht van de wereld.

 

Verassing, Stavanger heeft een strand. Een beetje messy, maar de huizen aan het strand zorgen voor een mooi plaatje. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt en genoten van de frisse lucht. Om 16 uur hebben we de zonsondergang aanschouwd. In Noorwegen gaat de zon vroeg onder en komt hij pas laat op dus de dagen zijn erg kort, je hebt 5 uur om alles te doen.

Hou je van Scandinavische merken: eat your heart out! In Stavanger (denk niet dat dit de enige plek is in Noorwegen) heb je zoveel mooie winkels. Acne, Ganni, Gestuz, Modström, Filippa K etc etc.. Shop till you drop ?

Op Facebook kwam ik een artikel tegen van de Nederlandse VOGUE over de beste ontbijt spots. De journaliste eindigt het artikel met een fantastische plek in Heggenes in Noorwegen. Dit boetiek hotel had de beste bedden, kamers en eten. Alles waar we naar opzoek waren! Toeval bestaat niet, dit was de plek waar we moesten zijn.

Het Herangtunet Boutique had nog 1 kamer vrij en was heel dichtbij het gebied waar mijn vriend wil kiten dus perfect. Na een lange, pittige rit met sneeuwstorm en alles kwamen we een dag later aan.

In het hotel waren de eigenaren Marco & Marie-Jose al op ons aan het wachten. Het was net als op de plaatjes, zo mooi! Het was thuiskomen. Marie-Jose is een interieur archtect uit Amsterdam en dat zie je terug in elk detail. Ze hebben een mega goede smaak op het gebied van interieur maar ook verstand van lekker eten ?

We kwamen 31 december aan en besloten in het hotel oud & nieuw te vieren, met de andere gasten. Ze hadden een authentiek feest met eten en muziek van lokale mensen georganiseerd, met een groot kampvuur. Marie-Jose had een exclusief menu samengesteld & ze schonken erg goede wijn. Een fantastische avond met leuke mensen!

“Heggenes is a small village. Which is super cute. It’s surrounded by beautiful nature. You can book ski lessons, go air boarding, do cross country, dog sledding, riding with SMX snow bikes and you can even book a helicopter flight. After an active day there’s a sauna in the hotel where you can totally relaxed. If you like pure, fresh food, vegetables, great fish or meat you have to go to Herangtunet. Everything made with love and you can taste it.”

“The first day of 2015 we had a little hangover so we made a little walk. Some people in the hotel recommended us to go up till the highest point. When we arrived after many aughs and uggghs there was a little house with a postbox. In the postbox there were 2 books. You could write your name and date of arrival.”

“The first book starts from 2000. For me this is typical Norway, this is how the people are in Norway. So friendly, nice and polite. This is how it’s suppose to be everywhere.”

“After this great experience I fell in love with Norway. It’s peaceful, beautiful and you can enjoy the best food of the country. I want to recommend everybody to go here once!”