Vals – Zwitserland – 10 sleeps 

10 sleeps – 4 ensuite slaapkamers – 5 kingsize bedden – 6 badkamers – WiFi – prachtig uitzicht op de Zwitserse Alpen

 

In het prachtige Alpenlandschap in het charmante dorpje Vals, is dit vakantiehuis in Zwitserland.

Een unieke en low-impact ontwerp oplossing voor residentiële ontwikkeling die net zo stijlvol is als ongebruikelijk.

 

Ontworpen door architecten Bjarne Mastenbroek en Christian Müller van de architectenbureaus SeARCH en CMA was het hun bedoeling om het huis volledig in het landschap te integreren om verstoring of belemmering van de natuurlijke omgeving te voorkomen, terwijl het een prachtig uitzicht over de smalle vallei en de bergen had.

 

In 2009 voltooid, vormen de schuin aflopende buitenkanten een sierlijke boog van zowel horizontale als verticale proporties met een rustieke stenen gevel en een centraal terras. Toegang tot het huis is uitsluitend via een nabijgelegen houten schuur, via een verborgen ondergrondse tunnel die door de berghelling loopt.

 

De interieurs zijn volledig samengesteld uit onbewerkt beton en verlicht met meerdere lagen ramen gericht op de uitzichten die de ruimtes verwarmen en de architectonische hoeken en industriële vormgeving benadrukken. De begane grond combineert een ruime woonkamer met een geschakelde kampvuur naast een stap naar beneden, volledig uitgerust eten in de keuken met een enorme eettafel gesneden uit een prachtig stuk hout. Boven hebben de vier slaapkamers met eigen badkamer onverwachte ruimtelijke effecten, met verhoogde podia en verhoogde badkamers en met slotted stapelbedden die dromerige en privé slaap cocons creëren.

 

Samen met de ontwerpers Hella Jongerius, Demakersvan, Scholten & Baijings, Marcel Wanders, Claudy Jongstra, Koninklijke Tichelaar Makkum en Vitra Nederland transformeren de meubels en inrichting de ruimtes met een eclectische en grillige mix van hedendaags Nederlands design.

Het centrale terras is een buitengewone plek van absolute beheersing met een bubbelbad om je op te verwarmen, après-ski, en de ruimte en privacy om je te vergapen aan het adembenemende landschap.

Overal wifi, satelliet kabel-tv en iPod-dock-audiosysteem. Wasfaciliteiten, skiopslag met verwarmde ski schoenenhouders. Vier fietsen voor de gasten gebruik en twee parkeerplaatsen.

Brandhout is te koop (€ 35 per krat).