HFPO012


 

7 sleeps – 4 slaapkamers – zwembad


Tussen honderden olijf-, amandel- en kurkbomen ligt deze bijzondere villa verscholen in het landschap van Algarve. Wat ooit een oude ruine was is omgetoverd in een stijlvolle, minimalistische villa met een prachtig interieur. Het design lag in handen van Pedro Domingos, die ook garant stond voor het ontwerp van het tweede huis HFPO013.

 

 

Het moderne huis bestaat uit strakke lijnen, witte muren en beton, wat een stoer effect geeft in een natuurlijke omgeving.

De keuken heeft een strak maar speels interieur en is van alle gemakken voorzien. De keuken grenst gelijk aan de patio waardoor er ook maaltijden buiten genuttigd kunnen worden.

Het huis heeft een open constructie met grote raampartijen en grote deuren, diverse patio’s en een rooftop. Waardoor er veel lichtinval is! Voor het huis zijn lokale natuurlijke materialen gebruikt waardoor de inrichting een warm karakter heeft.

 

De slaapkamers zijn ruim en minimalistisch ingericht. Door de natuurlijke palet aan materialen, zoals hout en zacht textiel zijn de kamers warm ingericht maar toch koel tijdens warme zomernachten.

Het huis heeft een grote rooftop patio waar je een geweldig uitzicht hebt over het natuurlijke reservaat. Door de vele verschillende hoogtes van het huis zijn er veel plekjes waar je je heerlijk kunt terugtrekken en kunt genieten van de rust. De rooftop terras is ook zeer geschikt voor yoga! De mogelijkheden met dit huis zijn oneindig.

Het huis is grotendeels eco ingesteld zoals het gebruik van solar energie om het water te verwarmen. Het natuurlijk bevorderen van de plantengroei door het gebruik van Sigmetum, botanische architecten uit Lissabon die de planten kweken in hun kassen. Al het keramiek en linnengoed komt van lokale merken zoals Casa Cubista in Olhao. De open haard is ontworpen door de architecten Alfonso Mila en Frederico Correa in 1965, en is nog steeds een onderdeel van het huis.   

Er is wifi aanwezig! Doordat er veel trapjes zijn in en rondom het huis is deze locatie beperkt beschikbaar voor mensen in een rolstoel.

Voor meer informatie en/of beschikbaarheid 

Neem contact op