HFSP003

8 sleeps – 4 slaapkamers (3 met tweepersoonsbedden en 1 met 2 eenpersoonsbedden) –  2 slaapkamers – wifi – TV met dvd speler – was service – open haard – parking – prachtig uitzicht over Sierra Nevada

Gelegen in de heuvels van de bergen van de Sierra Nevada, is dit vakantiehuis in Andalusië naadloos gerestaureerd om de authentieke Cortijo-stijl naar voren te brengen.

Het huis is ontworpen door de Britse meubelontwerper Matthew Hilton en Corrina Dean, schrijfster en kunstenares.

Het is een eenvoudige mix van rustieke Spaanse en de moderne stijl. Gebouwd volgens traditionele bouwmethoden uit de regio, voelt het huis modern aan met de sfeer en stijl van een eenvoudige plattelandswoning.

Stijlvol en traditioneel, de subtiele Moorse kenmerken van wit gewassen adobe en leisteen tegels zijn mooi gecombineerd met een interessante selectie van zorgvuldig uitgekozen antiek en lokale inrichting.

De warme open woonkamer beschikt over een open haard en een eethoek grenzend aan de keuken met openslaande deuren die uitkomen op het terras en de barbecue.

Ruim en gezinsvriendelijk, het huis beschikt over vier slaapkamers (drie zijn tweepersoonskamers en een met twee eenpersoonsbedden) dus 8 slaapplekken.

Het zwembad is ontworpen door een plaatselijke zwembad architect en is opgetrokken om het beste uitzicht op de omliggende bergen te bieden en wordt in de lente gevuld met water uit de bergsneeuw. De tuin is een rustieke halve hectare aan olijfgaarden, vijgenboom, walnoot, sinaasappel- en granaatappelbomen en wordt geïrrigeerd via een eeuwenoud systeem dat voor het eerst werd gebouwd door de Moren die zich in het gebied vestigden met meerdere buitenruimtes die werden gebouwd voor vermaak.

La Alpujarra in Andalucië is een bergachtig gebied in de buurt van Granada, ten zuiden van de bergen van de Sierra Nevada in Zuid-Spanje. Het westelijke deel van de regio ligt in de provincie Granada en het oostelijke deel ligt in de provincie Almeria. Het warme zuidelijke klimaat in combinatie met de afvoer van de Sierra Nevada, maken de valleien van de Alpujarras tot de meest vruchtbare van het land.

Een plattelandsgemeenschap die bloeit zoals het eeuwenlang heeft gedaan, het gebied herbergt groene boerderijen, slaperige dorpen en een lokale geitenkudde die elke dag op weg naar de rivier voor water langs het huis loopt.

De pittoreske dorpjes Bubion en Capiliera, die beroemd zijn om de platgedekte witgekalkte Arabische dorpjes die samenkomen in de bergketens, zijn vanaf de patio te zien in de hellingen.

Er zijn prachtige wandelingen rondom, en door de oude olijfboom route die vlakbij het huis loopt, met tal van lokale activiteiten om te genieten, zoals paardrijden, mountainbiken, yoga, spa-behandelingen (in het nabijgelegen Lanjarron), of gewoon luie dagen bij het zwembad. Er is een selectie van goede restaurants, cafés, tapasbars en lokale winkels in het nabijgelegen dorp Orgiva, evenals een wekelijkse markt en de frequente fiesta-vieringen op verschillende tijdstippen gedurende het hele jaar.

De amandelbloesem in februari is adembenemend, net als de olijfoogst in december en januari. Een bezoek aan het Alhambra kan eenvoudig in een dag worden gedaan.

Voor meer informatie, beschikbaarheid en/of een PDF van het huis

Neem contact op