HFSP018 

Menorca – Spanje 

22 sleeps – 11 slaapkamers – 12 ensuite badkamers – WiFi – family huis – ruimte voor 6 kids in een aparte kinder kamer (6 single beds) – zwembad – prive kok aanwezig 


Van de Balearen is Menorca een afgelegen juweeltje. De invloed van Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben zowel cultureel als sociaal hun stempel gedrukt, maar de historische finca’s blijven een unieke en duurzame erfenis van de traditie en klassieke verfijning van de mediterrane eilanden.
Gebouwd in het begin van de 19e eeuw door een familie van kooplieden, ligt het landgoed op de top van een heuvel, omringd door het landelijke landschap en de natuur, met een prachtig panoramisch uitzicht.


De villa is onlangs overgenomen door de huidige eigenaren en is teruggebracht naar zijn vroegere pracht met een grondige restauratie en respect voor zijn erfgoed, met elementen en gemakken van de moderne wereld.

De villa ligt midden in de wildernis in het binnenland, bovenop een heuvel met een adembenemend uitzicht op het eiland, genesteld in meer dan zestig hectare bos.  Het voormalige landgoed van een 19e-eeuwse koopman en edelman, de exclusieve en privé-positie van het pand is onaangeroerd gebleven sinds het werd gebouwd totdat het werd gerestaureerd door de huidige eigenaren, waarbij subtiele hedendaagse elementen werden gecombineerd met de klassieke architectuur.

Via de grote hal is de grote kamer met een open haard, een bar in Engelse club stijl en een bibliotheek met sierlijk witgekalkte gewelfde interieurs.  Er is een volledig uitgeruste keuken met een privékok beschikbaar en zowel binnen als buiten eetgedeelte perfect voor entertainment.
Omgekeerd heeft de eerste verdieping een rijk kleurenpalet in de gedeelde ruimtes, wat verwijst naar de rijke geschiedenis van de finca, terwijl de tweede verdieping discreet en minimalistisch is en een ideaal toevluchtsoord voor de rest van het huis. Elke ruimte is een unieke creatie versierd met rijk gekleurde authentieke tegels en geniet allemaal van een prachtig panoramisch uitzicht op het Menorcaanse landschap met zonsopgang of zonsondergang zichtbaar vanuit elk raam.
Er zijn in totaal elf slaapkamers met eigen badkamer verdeeld over de verdiepingen, met een extra slaapzaal stijl slaapkamer die plaats biedt aan maximaal zes kinderen, elk met een eigen ensuite.  Er is een speelkamer met een projector, een werkplaats voor keramiek, een fitnessruimte en een yogastudio met een houten terras voor yogasessies in de buitenlucht en een petanque- en tennisbaan om iedereen bezig te houden.  De buitenkeuken en de barbecue zijn de ideale plek om te entertainen, te ontspannen en te genieten van de overvloedige biologische producten van de boerderij.
De mooie Franse tuinen zijn voorzien van een paviljoen en meerdere terrassen met lounges rondom het zwembad met een prachtige zonsondergang over de glooiende heuvels van Menorca.

Diensten zijn onder meer: ​​huishoudelijke dienst, privékok (€ 4000, – per week plus boodschappen van juni tot september, optioneel de rest van het jaar).  Optionele conciërgediensten zijn onder meer: ​​rondleidingen en excursies, tennislessen, yogasessies, fitnesstraining, aardewerk workshop, auto, boot, fietsverhuur, kinderopvang, chauffeur service, schoonheidsbehandelingen, massages.  Jeu de boules baan, een keramische werkplaats, een kinderspeelplaats buiten, tafeltennis, een bioscoop projectiekamer, overal wifi, geluidssysteem, volledig uitgeruste fitnessruimte, yogastudio.

Voor meer informatie en/of beschikbaarheid 

Neem contact op