fbpx
from €70,00
Offerte aanvragen

Malta – Appartment – Hideout

Beschrijving

HFMAL001

Malta – Valletta – appartement Hideout

Dit hotel is een verzameling van vintage en hedendaagse vondsten – eigenschappen & inhoud – samengesteld door de eigenaar-architect en zijn partner om een alternatief te bieden voor reguliere vakantie-accommodatie. Hun liefde voor kunst en design, gekoppeld aan hun geloof dat goede architectuur innerlijke vrede en troost kan brengen, hebben ertoe geleid dat dit streven realiteit is geworden.

De collectie, die in 2012 werd opgericht door Chris Briffa, groeide van een klein appartement tot vijf, elk ondergebracht in gebouwen ouder dan honderd jaar en verspreid over de stad Valletta en zijn haven. De architect heeft de ruimtes gerenoveerd met zijn vermaarde, elegante aanpak; subtiel integratie van het traditionele met het hedendaagse.

Samen met zijn vrouw Hanna, hebben ze de studio’s met eigen kookgelegenheid ingericht met een mix van design, op maat gemaakte  vintage stukken: afkomstig van winkels, workshops en markten. Als een uitbreiding van hun eigen huis, is elke eenheid uitgerust met alle moderne voorzieningen en comfort, slimme details en een groeiende verzameling van lokale, hedendaagse kunstwerken.

Hoewel elke studio anders is dan de andere, zijn ze allemaal ontworpen rond een gemeenschappelijk concept: een streven naar een gedenkwaardige en echt lokale ervaring in een comfortabele vintage omgeving.

Al de kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, goed geluid, gratis Wi-Fi en een minibar gevuld met hapjes en drankjes. Als trotse beschermheren van creativiteit bieden we originele werken van lokale kunstenaars in de hele accommodatie. Hieronder staan enkele van onze voorzieningen die we hebben uitgekozen om intieme en luxe ervaringen te leveren.

GALLERY bevindt zich op de derde verdieping van een achttiende-eeuws gebouw aan het rustige uiteinde van de hoofdstraat van Valletta. Deze studio biedt vanuit elk raam uitzicht op de haven en ligt op enkele minuten lopen van het strand, restaurants, cafés, musea, winkels en het busstation. Met behoud van alle traditionele kenmerken, is deze onafhankelijke accommodatie ingericht met vintage en eigentijdse stukken, versierd met originele kunstwerken. De gedeelde zonnige terrassen met adembenemende uitzichten op zee en historische gebouwen zijn één verdieping hoger.

Een drukke architectenatelier tot een paar jaar geleden, ATELIER bevindt zich op de tweede verdieping en geniet van uitzicht op zee met direct zonlicht vanuit de ramen op het zuiden en de traditionele ‘gallarija’. De minimale interieurinrichting is een mix van lichtgewicht stalen en houten objecten die op originele patroontegels zijn geplaatst en zijn ingericht met retro- en designstukken. De gedeelde terrassen en keuken zijn twee verdiepingen hoger.

BIBLIOTHEEK is een lichte studio op de eerste verdieping, geniet van direct zonlicht en uitzicht op het historische Fort St Elmo. Een voormalige bibliotheek en ontmoetingsruimte van de eigenaar-architect, het warme palet met hout, staal en zachte stoffen, samen met een grote collectie boeken en designbladen over hedendaagse kunst, is perfect voor gasten die behoefte hebben aan inspiratie. De gedeelde terrassen op het zuiden met een adembenemend uitzicht op de twee havens zijn slechts drie verdiepingen hoger.

RETRO PAD bevindt zich in een van de mooiste woonstraten van Valletta. De hoofdattractie van deze maisonnette met één slaapkamer is de eclectische mix van vintage meubels, kunstwerken en designartikelen die in de loop der jaren werden geborgen en gerestaureerd door de eigenaar-architect. Het is net iets groter dan de andere studio’s en erg populair bij koppels die graag tijd doorbrengen omringd door kunst, design en architectuur met een vintage twist!

Dit pied-à-terre, weggestopt in een van de meest idyllische voetgangersstraten in het middeleeuwse Birgu, is het ultieme vakantiehuis om er even helemaal tussenuit te zijn, terwijl het maar een paar minuten varen met de boot van Valletta is. HIDEOUT biedt het zalige respijt van het dorpsleven weg van de reguliere toeristische buurten. Gasten vertellen ons vaak hoe gemakkelijk het was om samen te gaan met de lokale bevolking, en vaak gingen ze terug naar huis om een verhaal of twee te vertellen.

Deze mooie appartementen in Malta zijn een perfecte basis om het eiland te verkennen! Huiselijk, comfortabel en stijlvol!

 

 

View More

Faciliteiten

Extra informatie

Hotel

Type Home

Culinair
Design
Instagrammable
Romantisch
Stedentrip

Beschikbaarheid

  • Niet beschikbaar
  • Beschikbaar

Map

Review

0 review

Write a review

Created with Sketch.
from €70,00 per night
24/07/2024
-
25/07/2024

Owner

nousje@hellofrom.nl

Member Since 2020