fbpx

Heggenes – Boutique hotel

Beschrijving

HFNO001

                                                                                                 Heggenes – Noorwegen

Boutique hotel

In 2007 besloten Marie José en Marco, om het Amsterdamse stadsleven in te ruilen voor de sfeer van het Heggenes dorp. Ze hadden allebei creatieve banen in Nederland. Marie-José’s beroep als binnenhuisarchitect, terwijl Marco grafisch ontwerper was bij een reclamebureau.

Terwijl ze het beton in de stad ruilden voor de natuur in de Valdes, de nationale parken en bomen van Jotunheimen, bleef hun passie voor design niet achter. Zij stopten al hun creatieve energie in deze oude houten Noorse boerderij. En zo transformeerden ze traditie in hedendaagse luxe met een authentieke sfeer. Modern luxe gebouwd en vermengd met de geschiedenis en het karakter van Herangtunet.

Het is alweer een aantal jaren geleden dat zij hun bureaus in Nederland verlieten om designhotel eigenaars te worden in Noorwegen. Maar zelfs na al die jaren kunnen ze nog steeds niet genoeg krijgen van de lange en warme zomeravonden, de barstende vlammen van herfst- en magische besneeuwde winternachten.

Het kleine luxe hotel in Noorwegen verandert nog elke dag, elk seizoen, elk jaar. Met hard werken, doorzettingsvermogen, veel handen en veel hulp transformeerden ze een oude ziel in een modern, luxueus en intiem boetiekhotel.

Omarmd door de natuurlijke schoonheid van het nabijgelegen Jotunheimen National Park, de witte skipistes van Beitostølen, de heldere lucht en een oneindige melkweg ’s nachts, is dit een speciale plek, een manier van leven die ze graag met jullie willen delen!

Ze hebben 4 suites genaamd Aspen suite, London suite, Rome suite, New York suite. En zoals de namen al doen vermoeden heeft iedere suite een eigen interieur thema.

Daarnaast hebben ze nog 5 kamers in het huis. De Norwegian room, dutch room, french room, icelandic room en de swedish family room.

En bieden zij 1 appartement aan. Die geschikt is voor een grote family met 2 ruime slaapkamers en een eigen keuken.

Ook heeft het hotel sauna’s beschikbaar en hottubs waar je heerlijk kan ontspannen.

Het restaurant van het hotel is zeer zeker een aanrader. Marie-Jose staat in de keuken en kan heerlijk koken. Ik kan het weten, want ik ben er zelf geweest. En heb ontbijt, lunch en avond eten als een culinair feestje ervaren.

Proef Noors eten op een Noorse manier. Ze koken met ingrediënten van onze lokale slager, bakker en brouwerij. Een verblijf bij Herangtunet is pas compleet als je aan hun tafel hebt gezeten. Met het hebben van een graanschotel met specialiteiten uit Noorwegen. Met BBQ-ed de vis die je ’s morgens gevangen hebt op onze outdoor OFYR’ s nachts. In de winter zorgen we voor een luie zondagmiddag met weidebord.

Het houten bord, vol met zelfgemaakte Noorse specialiteiten, maakt je avond. In de zomer serveren we deze smakelijke ervaring op vrijdag om je lange, tot rust komende avond of weekend op te starten bij Herangtunet. Echt een feestje.

Het prachtige landschap van Noorwegen staat bekend om zijn vele bossen, fjorden, gletsjers en meren. Een vaak gemaakte misvatting is dat Noorwegen regenachtig is. Vooral meer landinwaarts wordt het klimaat minder vochtig.

Met zijn vele bergachtige regio’s, een deel van de Scandes, is Noorwegen rijk aan adembenemende natuur. Noorwegen herbergt honderden bergtoppen, waarvan de twee hoogste de haven van Jotunheimen zijn.

Op slechts 200 kilometer ten noorden van Oslo willen we zeggen dat we in het hart van Noorwegen wonen. Hier maak je een wandeling door het prachtige nationaal park Jotunheimen, skiet u op de hellingen van Beitostølen, springt u op een slee met een husky-hond, geniet u van de traditionele Nørsk-gerechten met een eigentijdse draai, vang uw eigen forel voor het diner in de Heggefjord en zo, zoveel meer.

Ook hebben zij speciale arrangementen voor events of business meetings.

View More

Faciliteiten

Extra informatie

Hotel

Type Home

Culinair
Natuur
Romantisch

Beschikbaarheid

  • Niet beschikbaar
  • Beschikbaar

Review

0 review

Write a review

Created with Sketch.

Prijs op aanvraag

Informatie aanvragen

Owner

nousje@hellofrom.nl

Member Since 2020